Da li je dozvoljeno imati spolni odnos u trudnoci u islamu?

Tokom trudnoće je normalno da se javlja želja za spolnim općenjem kod oba partnera. Međutim da li je dozvoljeno imati spolni odnos u trudnoci u islamu? Mi ćemo vam u ovom članku odgovoriti na to pitanje.

Kada su Zabranjeni intimni odnosi muža i žene u islamu?

U islamu je strogo zabranjen spolni odnos sa ženom dok je u menstruaciji (hajzu) ili u postporođajnom periodu (nifasu). Uzvišeni Allah kaže:

„I pitaju te o mjesečnom pranju. Reci: ‘To je neprijatnost.’ Zato ne općite sa ženama za vrijeme mjesečnog pranja i ne prilazite im dok se ne okupaju. A kada se okupaju, onda im prilazite onako kako vam je Allah naredio. – Allah zaista voli one koji se često kaju i voli one koji se mnogo čiste.“

Muhammed a.s. spominje da je zabranjeno spolno općenje u sljedeća dva slučaja:

„Ko spolno opći sa ženom dok ima menstruaciju, ili spolno opći sa ženom u analni otvor, ili ode vraču, taj je iznevjerio ono što je objavljeno u Kur’an-u“

Da li je dozvoljeno imati spolni odnos u trudnoci u islamu?

U islamu je dozvoljeno imati spolni odnos sa suprugom za vrijeme trudnoće. Potrebno je obratiti pozornost na smetnje u trudnoći. Ukoliko postoje smetnje onda u tom slučaju izbjegavati spolno općenje.

U šerijatu nema zabrane po ovom pitanju, međutim bilo bi dobro da ljekar ustanovi da polni odnos neće nanjeti štetu majci ili djetetu.

Dakle po islamu je dozvoljeno imati spolni odnos tokom trudnoće, nemate potrebe za brigom, ukoliko nema nikakvih komplikacija tokom trudnoće onda bez problema mozete imati spolni odnos u trudnoci u islamu.

Nadamo se da smo vam dali adekvatan odgovor na postavljeno pitanje. Takođe pogledajte i ostale članke na našoj stranici poput: Dova za smirenje – dova koja će unijeti smirenje u vaš život 

Takođe pročitajte i dovu za želju koja se najviše prima.

Ili provjerite značenje vaših snova kroz ISLAMSKI SANOVNIK.