Medjunarodna muska imena – Lista najljepših stranih/medjunarodnih imena

Svima nama su često zanimljiva neka neobična imena, i prilikom odabira imena za svoju bebu često želimo da to bude neko zanimljivo strano ime. Ukoliko smišljate muško ime za vašeg dječaka, na pravom ste mjestu jer u ovom tekstu donosimo medjunarodna muska imena odnosno listu najljepših stranih imena.

Ova imena su često predmet polemisanja, mnogi kada naiđu na neko ime koje im se sviđa dalje istražuju porijeklo istog. Sigurni smo da samo biranje i potraga za pravim imenom vam oduzima mnogo vremena, pa smo odlučili da vam malo olakšamo. Potrudili smo se da pronađemo međunarodna muška imena koja se karakteristična za određene zemlje kao što su Italija, Španija, Njemačka, te se nadamo da ćemo vam u nekoj mjeri olakšati bar da se sazna koje ime je vezano za koju zemlju.

Medjunarodna muska imena
Medjunarodna muska imena

Kod biranja imena, svima je bitno i njegovo značenje, jer značenje imena odražava karakter svake osobe. Stoga je važno kada se odlučimo za neko ime da posvetimo vrijeme istraživanju njegova značenja. Sigurni smo da ćete naći pravo ime za vašeg dječaka jer u nastavku slijedi lista najljepših stranih imena.

Donosimo medjunarodna muska imena koja su karakteristična za određene zemlje, pa tako za Sjedinjene Države vežu se sljedeća imena: Jacob, Mason, Ethan, Noah, William, Liam, Jayden, Michael, Alexander, Aiden.

Za Italiju vežu se muška imena kao što su: Francesco, Alessandro, Andrea, Lorenzo, Matteo, Gabriele, Matti, Leonardo, David, Riccardo.

Međunarodna muška imena karakteristična za Ujedinjeno kraljevstvo su: Harry, Oliver, Jack, Charlie, Jacob, Thomas, Alfie, Riley, William, James.

Ukoliko vas zanimaju međunarodna muška imena koja se vežu za Australiju, to su: William, Jack, Oliver, Noah, Ethan, Thomas, Lucas, James, Cooper, Jackson/Jaxon. Dok je Njemačka  karakteristična po muškim imenima kao što su: Ben, Luca/Luka, Paul, Lukas/Lucas, Finn/Fynn, Jonas, Leon, Luis/Loius, Maximilian, Felix.

Kada je riječ o Indiji, moderna muška imena su: Aarav, Vivaan, Aadi, Vihaan, Atharv, Sai, Krishna, Mohammed, Aryan, Arjun. Za Čile se vežu moderna muška imena kao što su: Benjamin, Vicente, Martin, Matias, Joaquin, Agustin, Cristobal, Maximilian, Sebastian, Tomas.

U Turskoj za moderna muška imena važe sljedeća: Berat, Yusaf, Emir, Mustafa, Mehmet, Ahmet, Muhammed, Omer, Emirhan, Cinar. Te u Španiji, moderna muška imena su: Daniel, Hugo, Alejandro, Pablo, Alvaro, Adrian, David, Diego, Mario, Javier.

Međunarodna muška imena zanimaju mnoge i za njima se dosta traga pa se nadamo da nakon ove liste najljepših stranih imena, smo vam pomogli u pronalasku pravog imena za vašeg dječaka i skratili vrijeme oko odabira.

Takođe pogledajte i LISTU MODERNIH MUŠKIH IMENA.