Imena za mačke – Top 50 predivnih imena za vašu mačku

Ne možete da se oldučite za ime vaše mačke? Za vas smo sastavili listu od pedeset predivnih imena za macke. Više ne morate gubiti vrijeme razmišljajući o imenu! Ova lista obuhvata muška i ženska imena za mačke poredane po popularnosti. Budući da smo dosta vremena proveli na sastavljanju ove liste, bili bi zahvalni ako biste ovaj članak podjelili na društvenim mrežama.

Važna pravila prilikom izbora imena za mačke

Koristite kratka imena. Budući da su kratka imena lako pamtljiva mačke se prije naviknu na njih. Takođe koristite imena sa čvrstim suglasnicima i samoglasnicima. Mačke su jako lukava stvorenja i ponekad znaju odbijati vaše komande. Zbog toga je važno da ime vaše mačke ne asocira ili zvuči poput neke komande. Na ovaj način ćete ostvariti bolju povezanost i komunikaciju sa ovim predivnim stvorenjima.

Uključite vašu personalnost u izbor imena

Prije svega potrebno je da dobro poznajete sebe. Vaša mačka kao kućni ljubimac će se stopiti sa vašom personalnošću. To značajno utiče i na izbor pravog imena, ime zapravo asocira na personalnost i vas i vaše mačke. Personalnost = Skup osobina nekog pojedinca;  Ličnost s jakim ličnim osobinama.

Ime se prije svega mora svidjeti vama

Nemojte dopustiti da neko drugi utiče na vaše mišljenje prilikom izbora imena za mačku. Ime se prije svega mora svidjeti vama. Jednom kada odaberete ime to ime ostaje za cijeli život. To ime ćete često koristiti u javnosti – u dru[tvu prijatelja, roditelja i slično. Zato je potrebno da se odlučite za ime koje se vama uistinu jako sviđa.

Lista – Top 50 imena

Za vas smo sastavili listu od pedeset najpopularnijih imena. Nadamo se da će vam se svidjeti.

Top muška imena za macke: Top ženska imena za macke:
1. Cezar 1. Frida
2. Kasper 2. Dona
3. Hektor 3. Cica
4. Nelson 4. Bela
5. Simba 5. Biba
6. Rocky 6. Beti
7. Oskar 7. Hana
8. Toby 8. Heidi
9. Gordi 9. Keti
10. Fred 10. Lola
11. Bibi 11. Njuškica
12. Artur 12. Lili
13. Ben 13. Viki
14. Cicko 14. Vita
15. Don 15. Pepita
16. Deki 16. Flekica
17. Murfi 17.Elsa
18. Laki 18. Čigra
19. Oliver 19. Ina
20. Elon 20. Mimi
21. Figaro 21. Emma
22. Teddy 22. Sivka
23. Guliver 23. Miona
24. Klupko 24. Mrvica

 

U komentaru ispod ostavite ime za koje ste se odlučili.