Kupatila ideje – Savjeti za uređivanje, primjeri sa slikama

Kupatila ideje. Donosimo vam kreativne ideje za uređivanje vašeg kupatila. Uređenje kupatila vam omogućava da budete kreativni, koristite razne ukrase, boje, kako bi vaše kupatilo pretvorili u mali raj za oči.

Klasična bijela boja je uvijek pravi pogodatk

Izborom bijele boje sigurno se nećete pokajati. Bijela boja je odličan temelj za maštovite kombinacije u vašem malom ili velikom kupatilu. Ona se idealno slaže sa svim nijansama, ali i uzorcima. Želite li se igrati uzorcima, bojama i materijalima, bijela će biti najbolja podloga.

Kupatila ideje

Kupatila ideje

Bijela boja spaja nespojivo. Bijela na zidovima i podu vizualno spaja prostorije i vraća harmoniju. Takođe bijela boja vizuelno prikriva greške.

Mala kupatila

Za mala kupatila uglavnom se koriste pločice svetlijih boja: krem, bele ili nežne pastelne boje. Tamnije pločice tada možete da postavite na jedan zid i tako ga naglasiti. Na zid iza umivaonika ili u tuš kabini se najčešće postavljaju dekor pločice ili mozaici koji će vaše kupatilo učiniti zanimljivijim.

Poslednjih godina su u trendu pločice koje imitiraju prirodne materijale kao što su kamen, mermer ili drvo. Ove teksture daju toplinu i luksuznost prostoru.

Kupatila ideje

Kupatila ideje kroz 5 slika

Kupatila ideje

Na primjeru iznad imamo veliko kupatilo, sa dobro uređenim osvjetljenjem. Pravilno raspoređen izvor svjetlosti u kupatilu uvijek popravlja ambijent samog kupatila.

Kupatila ideje

Na sljedećoj slici imamo klasični pristup, sa ormarićem u svijetlo zelenoj boji. Klasični ormarici za kupatilo su dobar izbor kao kupatilski namestaj kada govorimo o retro stilu.

Kupatila ideje

Kao što smo već napisali sa bijelom bojom ne možete pogriješiti.

Kupatila ideje

Otvoreno kupatilo sa puno prostora je uvijek pravi izbor. Otvorenost i jednostavnost = pristupačnost

Kupatila ideje

Na slici iznad nalazi se moderno kupatilo bez tuš kabine. Pločice za kupaonu su u obliku imitacije kreamičke pločice ili enmon keramike.

Kupaonice koje smo vam prikazali su zaista urađene kreativno. Nadamo se da set i vi sobili ideju za uređenje vaše vlastite kupaonice. Sretno u uređivanju, vjerujemo da će da izgleda lijepo, kao na našim slikama.