Kupatila ideje – Savjeti za uređivanje, primjeri sa slikama

0

Kupatila ideje. Donosimo vam kreativne ideje za uređivanje vašeg kupatila. Uređenje kupatila vam omogućava da budete kreativni, koristite razne ukrase, boje, kako bi vaše kupatilo pretvorili u mali raj za oči.

Klasična bijela boja je uvijek pravi pogodatk

Izborom bijele boje sigurno se nećete pokajati. Bijela boja je odličan temelj za maštovite kombinacije u vašem malom ili velikom kupatilu. Ona se idealno slaže sa svim nijansama, ali i uzorcima. Želite li se igrati uzorcima, bojama i materijalima, bijela će biti najbolja podloga.

Kupatila ideje

Kupatila ideje

Bijela boja spaja nespojivo. Bijela na zidovima i podu vizualno spaja prostorije i vraća harmoniju. Takođe bijela boja vizuelno prikriva greške.

Mala kupatila

Za mala kupatila uglavnom se koriste pločice svetlijih boja: krem, bele ili nežne pastelne boje. Tamnije pločice tada možete da postavite na jedan zid i tako ga naglasiti. Na zid iza umivaonika ili u tuš kabini se najčešće postavljaju dekor pločice ili mozaici koji će vaše kupatilo učiniti zanimljivijim.

Poslednjih godina su u trendu pločice koje imitiraju prirodne materijale kao što su kamen, mermer ili drvo. Ove teksture daju toplinu i luksuznost prostoru.

Kupatila ideje

Kupatila ideje kroz 5 slika

Kupatila ideje

Na primjeru iznad imamo veliko kupatilo, sa dobro uređenim osvjetljenjem. Pravilno raspoređen izvor svjetlosti u kupatilu uvijek popravlja ambijent samog kupatila.

Kupatila ideje

Na sljedećoj slici imamo klasični pristup, sa ormarićem u svijetlo zelenoj boji. Klasični ormarici za kupatilo su dobar izbor kao kupatilski namestaj kada govorimo o retro stilu.

Kupatila ideje

Kao što smo već napisali sa bijelom bojom ne možete pogriješiti.

Kupatila ideje

Otvoreno kupatilo sa puno prostora je uvijek pravi izbor. Otvorenost i jednostavnost = pristupačnost

Kupatila ideje

Na slici iznad nalazi se moderno kupatilo bez tuš kabine. Pločice za kupaonu su u obliku imitacije kreamičke pločice ili enmon keramike.

Kupaonice koje smo vam prikazali su zaista urađene kreativno. Nadamo se da set i vi sobili ideju za uređenje vaše vlastite kupaonice. Sretno u uređivanju, vjerujemo da će da izgleda lijepo, kao na našim slikama.

Share.

About Author

Strastveni kontent kreator! Uvijek sam bila kreativna duša i potpuno uživam u umjetnosti. Pronađem istinsku ljepotu u stvarima koje nisu strukturirane ili postavljene.

Leave A Reply