Citati o nesretnoj ljubavi – Top 30 citata o koji govore o nesretnoj ljubavi

Ljubav je tema o kojoj se uvijek priča, piše .. Ponekad ljubav može biti i nesretna pa nas rastužuje i teško se nosimo s tim. Citati o nesretnoj ljubavi su tema u ovom prilogu,  te vam donosimo top 30 najljepših citata.

Citati o nesretnoj ljubavi

Nadamo se da će citati o nesretnoj ljubavi koje smo izabrali da vam malo pomognu ukoliko sad imate ljubavnih problema.

Ako misliš da se nas dvoje nismo poznavali, oprosti, mi smo se divno poznavali.

Ti znas gdje me sklone navike kad me slome, jer cekacu te tamo k’o pre.

Ponekad zovem te samo da zacujem ti glas, pregazim uvek ponos kad suza krene mi zbog nas i znam da kasno je u nekom drugom trazim spas jos uvek dala bi sve da kazes duso volim te…

Biće ti jednom žao kad čuješ ko je sve uspeo u ljubavi, a mi nismo. 

Najgore je kad nedostaje neko ko nikada ni nije bio tu.

Niko ne može da te ne voli više nego osoba koja te je jednom volela.

Ljudi nam uglavnom urade ono što su rekli da nam nikada neće uraditi.  

Evo priznajem ti, fališ mi. Fali mi svaki dio tebe. Fali mi svaki tvoj pogled. Svaki tvoj izraz lica mi fali. A fali mi i onaj stari ja, pored tebe..

Izgubiš nešto što nikada ustvari nisi ni imao. I pitaš se zašto toliko boli. Ironija. Nikad ti u potpunosti nije pripadalo, a osjećaš kao da je neko naglo istrgnuo dio tebe, bole te prekinuti snovi i tražiš krivca za srušeni dvorac od vlastitih iluzija. Bojiš se čak i sam sebi priznati da si jedini krivac ti, jer si dozvolio da ti se uvuče pod kožu nešto što je bilo izgubljeno i prije nego što ti se približilo.  

Duša je čudna stvar. Reklo bi se da ne postoji, sve dok ne postanemo tužni. Tad je jedino osjetimo. Onda kad zaboli.

Ne možes emocije staviti “na čekanje”… Ne možeš… Ne ide…

I uvek ostaje ona osoba koje ćeš ostati željan celog života i onaj strah dok brojiš pobede i poraze. Nekim pričama o ljubavi, uvek fale poslednje stranice… 

Sjećam se kad sam ti umjesto: ‘Volim te’, rekla: ‘Slobodno idi’. Žao mi je, ali nisam se htjela boriti za nekoga kome je odlazak uvijek najbolja opcija  

Toliko je osoba na svijetu koje bi učinile sve za tvoj osmijeh. Zašto ti želiš onog koji ti pruža samo suze?

Istina je da nam svima nedostaje neko, i da želimo da i mi njemu nedostajemo.

Bila je pogrešna na pravi način. Bila je posebna. Moja. Ni sve one što su došle poslije, nisu je zamijenile. Vrijeme prolazi, ali nju ne briše… I nema veze što nas sudbina nije planirala, ona ostaje u meni, zauvijek.

Ponekad, kad najmanje očekujem, nešto me podsjeti na njega. Na nas. Na našu prokockanu ljubav. Bilo da je to ljubavni test u časopisu ili bašta restorana prepuna zaljubljenih parova. Ponekad ne mogu da se ne zapitam kako bi moj život izgledao da nije ispalo ovako. Kako bi bilo da smo i dalje zajedno? Da li bismo bili sretni do kraja života?  

Mila, nemoj plakati. Smiri se, napokon je gotovo sve. Sve one noći kad si razmišljala gde je, s kim je, nema ih više. Svi oni dani kad si ga molila da se vidite, da ga poljubiš, nema ih. Nema ni njega, sada imaš mir, ali ne samo to. Imaš novu priliku da upoznaš nekoga ko je stvarno vredan, zbog kojeg ćeš plakati od sreće jer ga imaš.

Prošlo je nekoliko mjeseci otkako nismo zajedno, a meni i dalje fale one naše priče ujutru i naveče. I uvijek kad krenem spavati i kad se proudim ujutru, pogledam ima li tvoj propušten poziv, ali nažalost nisam ga ugledala već mjesecima..  

A najteže je krenuti dalje. Nastaviti kao da nikada ništa nije bilo. Da više ne razmišljaš o prošlosti nego samo o budućnosti. Ustajati svako jutro nasmejana. Poverovati opet nekome i opet se nadati da nisu svi isti.

Dođe to tako da zbog njega ne možeš druge ni da pogledaš, jer se nadaš da tamo negde, kilometrima udaljen, on misli na tebe isto tako kao što i ti misliš na njega. Ta prokleta nada… ona jedina ostaje kada svi drugi odu.

Povremeno pročitam tvoje stare poruke…Povrijedim već povrijeđeno srce… Spustim glavu i prošapućem – Gdje smo sada mi? Gdje su one riječi velike?  

Biću ja u redu. Samo me pusti na sekundu. Možda par minuta. Ako potraje nekoliko dana, ne čudi se. Slučajno koji mesec… Ko zna, godina dana brzo prođe. Strpi se samo jednu malu neprimetnu večnost da te prebolim i zaboravim.

Plačem zbog gubitka nečega što nisam ni imala. Kako glupo. Oplakujem nešto što  nikad nije bilo – svoje propale nade, svoje propale snove i svoja gorka očekivanja.  

Ne brini, lako ću ja pronaći nekoga ko će me razočarati kao ti. Probaj ti pronaći nekoga ko će te čekati i voleti kao ja. Šta misliš, hoćeš li moći?

Zaljubiš se, zavoliš nekoga, daju ti pravo da veruješ u sreću, a onda ti uzmu to. I ostave ti samo rupu u grudima gde tišina kuca umesto srca.

Kad te izdaju, isto je kao da su ti ruke slomili.. Oprostiti možeš, ali zagrliti teško.

Najbolje su one ljubavi posle kojih ne ostaje mržnja nego tiho žaljenje, sećanje i ona praznina u srcu koju niko ne može da ispuni.  

Želim ti sreću u traženju nekoga kome je stalo kao meni, ko te razume kao ja, ko oprašta kao ja. I kad shvatiš da ne postoji neko kao ja i poželiš se vratiti, ja neću biti tamo gde si me ostavio.

I poslije svega ostat će samo mnoštvo citata. I niko nikada neće saznati da se u ovim slovima nalaziš samo ti. Samo ti! 

Nadamo se da smo izabrali prave citate o nesretnoj ljubavi i da vas nije zadesila neka od njih.

Pročitajte TUŽNE STIHOVE

<<<<<<<< CITATI O USPOMENAMA >>>>>>>>