Uspomene Citati – najljepši citati o uspomenama

Uspomene citati. Svi mi često volimo da se prisjetimo nekih uspomena. Uspomene citati odnosno citati o uspomenama donose sjećanja na prošle sretne ili tužne trenutke koje su ostavili veliki trag u našim životima. Citati o uspomenama će vam pomoći da vratite sva lijepa sjećanja.

Arnold H. Galzov

Srećan je onaj koji zna čega da se seti iz prošlosti, u čemu da uživa u sadašnjosti, i šta da planira u budućnosti.

Blaise Pascal

Mudrost nas vraća nazad u djetinjstvo.

 Borislav Pekić

Nemati prošlosti je ostati bez budućnosti. Ali ako tamo ostanemo, ako se tamo zaglibimo, budućnost zbog koje smo se u nju vratili postatrnće nedostižna. Proći će prije nego što shvatimo da je sve – sadašnjost. Da je sve uvijek u istoj ravni. Da je nerazumjevanje onoga što je bilo jučer jamstvo da ćemo još manje razumjeti ono što nas čeka, a najmanje ovo što danas radimornrn

Mehmed Meša Selimović

Trebalo bi ubijati prošlost sa svakim danom što se ugasi. Izbrisati je da ne boli. Lakše bi se podnosio dan što traje, ne bi se mjerio onim što više ne postoji. Ovako se miješaju utvare i život, pa nema ni čistog sjećanja, ni čistog života.

Zar nitko ne može pobjeći od svoje prošlosti? Zar se ljudi moraju okretati u krug, nesposobni kako bi izmijenili sudbinu koja im je unaprijed određena? I koliko je krvno i psihološko naslijeđe sreća ili nesreća, napredak ili zaustavljanje.

Uspomene citati – Lav Tolstoj

Vreme je iza nas, vreme je pred nama. Čim samo počneš da duže misliš o onome što je bilo ili o onome što će biti, odmah gubiš ono što je glavno: istinski život u sadašnjosti.

Uspomene citati – Paulo Koeljo

Ako imaš prošlost kojom nisi zadovoljan, sad je trenutak da je zaboraviš. Zamisli neku novu priču o svom životu, i poveruj u nju. Usredotoči se samo na trenutke u kojima si uspevao ono što si želio– i ta snaga će ti pomoći da postigneš sve što hoceš.

 Vladan Desnica

Da, svet je prepun uspomena, svet je preopterećen prošlošću. Čudo kako pod tim teretom još diše. Čudo kako današnjica još uspeva da proklija kroz naslage umrloga.

Džon F. Kenedi

Promene su zakon života. A oni koji gledaju samo na prošlost ili sadašnjost sigurno će propustiti budućnost.

Branislav Crnčević

Naš novi čovek, naši novi putevi, naše nove ideje, naš novi kaput, naš novi cilj, naša nova prošlost, naš novi život, naši novi zakoni, naša nova budućnost, naši novi odnosi, naš novi izlaz, naša nova sredina. Sve je oko mene novo a mene hvata naš stari strah.

Norman Vincent Peale

Živite dan po dan i obavljajte posao po posao. A zatim produžite prema onome što dolazi poslije. To ima smisla. Ne pokušavajte živjeti u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti sve u isti čas. Uspješan je čovjek koji se naučio živjeti samo u sadašnjosti, ali se uvijek kreće prema onome što dolazi poslije.

Charlie Chaplin

Kada sam zaista počeo voljeti sebe, odrekao sam se navike da živim i dalje u prošlosti i da se brinem za svoju budućnost. Sada pak živim samo za ovaj trenutak u kojem se SVE događa. Tako živim svakog dana i zovem to ISPUNJENJE.

 Dino Merlin

Jednom kad sve ovo bude jučer, kad zora svane, a svanut će! Nemoj da ti bol grudi steže što nisi bio tu kad je bilo najteže!

Evo, i ovo prođe, a mislio sam nikad neće proći! Đavo po svoje dođe, a kladio bih se da neće doći!

Đorđe Balašević

Preslušao sam sekretaricu. Tri zadnje poruke su bile bez riječi, no, neke glasove i ne moram čuti da bih ih prepoznao…rn- Laku noć, ti mala Breskvo, kako si samo i mogla pomisliti da te neću prepoznati po načinu na koji zadržavaš dah?

 Miroslav Mika Antić

Treći put kad se zaljubiš, izbriši obe ranije. Nek treća bude prva. Nek peta bude prva. Nek stota bude prva, ako se pošteno diše. Kad ljubav brojiš do jedan, onda je ima najviše!

Niccolo Machiavelli

Što više pijeska iscuri iz sata našeg života, jasnije možemo vidjeti kroz njega.

 Douglas Adams

Šta god se desi, desi se. Šta god, prilikom dešavanja, uzrokuje da se desi nešto drugo, uzrokuje da se desi nešto drugo. Šta god, prilikom dešavanja, uzrokuje da se ono samo ponovo desi, samo se ponovo desi. Sve to, međutim, ne dešava se obavezno hronološkim redosljednom.

Dragan Vukčević

Nikada kroz povijest nismo imali nikoga boljeg od sebe samih. A upravo smo na velikim povijesnim raskrsnicama imali u sebi samima veće neprijatelje od onih koje je vrijeme i sudbina vodila protiv nas. Često smo uspjeli da se sačuvamo od drugih, ponekad i druge od sebe, ali gotovo nikad nismo uspjeli da sačuvamo sebe od sebe samih.

Audrey Hepburn

Izaberi dan i uživaj u njemu. Dan kako prolazi… Ljude koje srećeš… Prošlost me je naučila da cijenim sadašnjost, i neću da je pokvarim brigama o budućnosti.

Oscar Wilde

Iskustvo nema nikakve pokretne sile. Kao ni savjest, tako ni iskustvo nije nikakav aktivni uzročnik. Ono nam samo uistinu dokazuje da će nam budućnost biti isto što i prošlost ta da ćemo grijeh što smo ga jednom počinili s odvratnošću, poslije opet počiniti, i to često s uživanjem.

Branko Sbutega

U trenutku kad nas svi pozivaju na prozor da zajedno gledamornu vremena naprijed ili natrag, radije ostajem u sobi svoga danas,rnzagledan u svoje srce kojemu ni najbolniji ožiljak nikada nijernoduzeo spontanu želju za pulsiranjem koje život znači. A prozoru ću prići kad osjetim da su krila dovoljno očvrsla za let kojemu nikakvo vrijeme i nijedna povijest neće biti prepreka.

Miladin Šobić

Bio sam jednom novembar i danas je pola mene. Sve zbog jednog kaputa, sve zbog jedne žene.

Bio sam tad samo neko,’ko bi se kradom okret’o za njom.

I za kraj:

Prošlost je nešto što nas određuje. Možemo težiti tome da joj pobegnemo ili bar lošim stvarima u prošlosti, ali pobećićemo im samo ako dodamo par lepih stvari u nju.

Nadamo se da su vam se svidjeli navedeni citati o uspomenama 🙂

Takođe pogledajte najveću kolekciju tužnih stihova.