Islamski Sanovnik – Muslimanski Sanovnik tumačenje snova po islamu

0

Islamski sanovnik ili muslimanski sanovnik važi za najtačniji sanovnik na svijetu. Zato vam kroz ovaj islamski sanovnik donosimo značenja vaših snova. Prije nego što počnemo pogledajte video koji objašnjava tumačenje snova u islamu i tačnost snova u islamskom sanovniku:

Pravilno tumačenje snova kroz islamski sanovnik:

U nastavku imate abecedno kategorisana objašnjenja za neke pojmove kroz islamski sanovnik:

A – B – C – Č – Ć – D –  – Đ – E – F – G – H – I – J – K – L – LJ – M – N – NJ – O – P –R– S – Š – T – U – V – Z – Ž

Sanjati Abdest – značenje Abdesta

Sanjati abdest simbolizira izvršavanje preuzete obaveze, vraćanje duga ili izvršavanje onoga na šta se zakletvom obavezalo. Onoga ko sanja da uzima abdest, Uzvišeni Allah će štititi.

Ko upotpuni uzimanje abdesta: ako je bio u brigama riješit će ih se; ako je bio u strahu – nestat će ga; ako je bio bolestan ozdravit će; ako je bio dužan – riješit će se duga; ako je učinio neki grijeh – Allah će mu oprostiti.

Ako klanja bez abdesta za trgovca će to značiti poslovanje bez kapitala; za vojskovođu – nemogućnost sakupljanja vojske, a za onoga ko se bavi nekom profesijom – nagovještaj da će tu profesiju brzo napustiti. Uzimanje abdesta na nečistim mjestima upućuje na Allahovu srdžbu i srdžbu Njegovih meleka.

Sanjati Badem – Šta znači sanjati badem

Sanjati badem simbolizira imetak, prestanak neke bolesti, silazak s vlasti, tugu ili mrtvu osobu u ćefinima ili kaburu.

Stablo badema simbolizira čovjeka stranca. Ko sanja da jede bademe, postići će imetak, uz zdravo tijelo; a ko bude jeo lišće badema – koristit će prijatan imetak neke osobe sa vlasti.

Bajram 

Sanjati Bajram simbolizira radost, veselje i rješavanje briga. Ako sanja Kurban Bajram, a u dugovima je – brzo će ih se riješiti.

Ako sanja Ramazanski Bajram, a bude u tegobama – riješit će ih se; ako bude grijeh počinio – oprostit će mu se, i ako je izgubio imetak – bit će mu nadoknađeno.

Carska kruna 

Simbolizira veliki kapital, znanje i djecu. Ako biznismen sanja da je stavio krunu na glavi, bankrotirat će; ako je stavi vlastodržac, devalvirat će u vjeri; a ako vladar sanja da mu je kruna skinuta sa glave, izgubit će vlast!

Čarape – Muslimanski sanovnik

Simboliziraju kapital, zaštitu, ženu i slugu. Ko sanja da je obukao čarape – bit će mu imetak sačuvan. Ko sanja da mu čarape imaju prijatan miris – on štiti svoj imetak, dajući na njega zekat, pa će se o njemu sa pohvalom govoriti. Ko sanja da mu čarape imaju neugodan miris – bije ga ružan glas, a ko sanja da su mu čarape pohabane – on odbija da daje zekat na svoj imetak.

Deva – Muslimanski sanovnik

Deva ili kamila u snu simbolizira čovjeka, putnika, dvoličnjaka, neznalicu, lađu i tugu. Dobijanje kamile – nadvladavanje nekih moćnih ljudi; karavani kamila u zimskom periodu – padavine; jahanje arapske kamile – hadž; padanje s kamile – siromaštvo; ritanje kamile – obolijevanje; napadanje kamile – bolest, tuga i spor s nekim; protivljenje kamile – zadavanje brige od strane neprijatelja; zaklana kamila u kući – smrt domaćina te kuće, ako je bio bolestan; a jahanje kamile i kretanje na put – za bolesnika označava smrt.

Džamija 

Simbolizira Budući svijet, Kabu, učenog čovjeka ili mjesto na kojem se svijet sakuplja radi neke koristi, zarade i sevapa. Dobro napravljena džamija – učenjak oko kojeg se ljudi okupljaju; gradnja džamije – lijep postupak prema rodbini i pobjeda nad neprijateljem; rušenje džamije – smrt vjerskog autoriteta; nepoznati čovjek predvodi džemat u džamiji, ako je bolestan imam dotične džamije – umrijet će; san da je umro u džamiji – primljeno pokajanje. Ko sanja da mu se kuća pretvorila u džamiju – postići će ugled, čast i pozivat će ljude ka Istini.

Sanjati Ezan 

Učenje ezana u snu upućuje na više značenja. On upućuje na hadž, ukoliko se sanja u vrijeme hadžskih mjeseci. Također, simbolizira krađu, visoko mjesto, poziciju i riječ koja će se respektirati, ženu za neoženjenog i autentične vijesti. Ako ne bude okrenut, dok se ezan uči, prema kibli ili se uči na nekom drugom jeziku, a ne na arapskom ili ga se uči na nekom drugom jeziku, a ne na arapskom ili ga se uči crnoga lica – onda to upućuje na laž, trač ili neki bidat. Ako ga, pak, uči žena sa džamijske munare – onda će se u toj zemlji pojaviti veliki bidat. Ako ga uči dijete – to znači da će neznalice zaposjesti vlast.

ezan islamski sanovnik

ezan – Islamski sanovnik

Učenje ezana na munari, označava pozivanje Istini. Učenje ezana i ikameta, označava prihvaćanje sunneta, a napuštanje novotarija. Ko sanja da uči ezan na Kabi – uvest će neku novotariju. Ako neko sanja da uči ezan na nekoj kući – to znači da će neko iz te kuće umrijeti, a ako sanja da uči ezan u kući – onda to znači da će se pomiriti sa suprugom.

Učenje

Učenje Kur’ana, hadisa, mudrosti ili nekog zanata simbolizira bogatstvo nakon neimaštine, Uputu nakon zablude, brak za neoženjenog ili neudatu, i rađanje djeteta za onoga ko ga nema. Ko sanja da uči u snu razvrat, nevjerstvo ili način kako da krade – to upućuje na zabludu nakon Upute, siromaštvo nakon blagostanja i nevjerstvo nakon imana.

Zahvala (Allahu) – Islamski sanovnik

Simbolizira iščezavanje briga. Ko sanja da zahvaljuje Uzvišenom Allahu, bit će spašen od briga, zadobit će snagu i imetak, ostvarit će dobro i sevap, bit će monoteist. Ako bude nemusliman, primit će islam; ako bude licemjer – riješit će se tog ružnog svojstva; a ako bude musliman – zadobit će društvo časne osobe.

Otvaranje vrata 

Otvaranje vrata može značiti potreba za iradom nekog predmeta ili prihvaćanje molitve.

Let ptica 

Ukoliko vam ptice lete ili kruže po glavi u snu to može značiti postizanje administrativnog mjesta.

Kupanje 

Ako sanjate sebe kako se kupate u hladnoj vodi to može značiti Allahovo prihvaćanje pokajanja, lijek od neke bolesti/ odnosno uklanjanje nesreće.

Debele krave, mršave krave 

 Debele krave ukazuju na dobar prinos žetve, a mršave ukazuju na loše prinose.

Odjeća, pokrivač 

Vidjeti odjeću ili pokrivač u snu može se odnositi na muža ili ženu po metafori “ibaas“ (što znači- osjeća, pokrivač).

Vrata 

Ukoliko u snu vidite vrata to može značiti na uspješno dovršenje projekta.

Jaje 

Ako sanjate jaje to se može odnositi na ženu prema metafori iz Kur’ana odnosi se na djevojke iz raja.

Na temelju: “I oni će imati čiste žene s spuštenim, velikim, lijepim očima, osjetljive i čiste, kao dobro očuvana skrivena jaja” [Surah kao Saaffaat (37)

Proljeće 

Ako sanjate proljeće to može značiti nagrada za Vaša dobra djela.

Ajkula 

Simbolizira preveliko davanje značaja svome porijeklu.

Automobil

Sanjati auto simbolizira imetak, visoki položaj i autoritet uglednog čovjeka. Blistavo nakićeno auto – povećanje položaja i autoriteta. Auto na kome nema sjaja niti ukrasa upućuje da je snivač skromna osoba i da je u suštini bolji nego što se pred ljudima pokazuje.

Sanjati svoje novorođenče tj. svoju bebu

Ako u snu vidite svoje novorođenče, to ukazuje da ćete više vremena posvetiti sebi. Moguće je da ste rešili da reorganizujete vaš život i da se vratite davno zaboravljenim ciljevima. Trudićete se da ponovo spoznate stvari koje su vam pričinjavale zadovoljstvo i da obnovite kontakt sa ljudima koje ste, nepravedno, zapostavili.

Nadamo se da smo vam kroz ovaj islamski sanovnik pomogli da protumačite svoje snove na pravilan način po islamu. Trudili smo se da ovaj sanovnik muslimanski bude potpun i da vam donese sva objašnjenja.

Share.

About Author

Strastveni kontent kreator! Uvijek sam bila kreativna duša i potpuno uživam u umjetnosti. Pronađem istinsku ljepotu u stvarima koje nisu strukturirane ili postavljene.

Comments are closed.