Dova za nafaku koju bi trebali učiti svakog dana

Sigurno ste se nekad pitali šta je to nafaka, najjednostavnije rečeno to je sudbina koja nas kao osobu prati kroz naš život. Međutim, da li postoji prava dova za nafaku koju trebamo učiti da bi preokrenuli sudbinu na našu stranu? Za vas smo istražili ovu temu i pronašli dove za nafaku u islamu koje obavezno trebate učiti svakog dana.

Dova za nafaku sa prevodom i objašnjenjem

Ispod na slici imate dovu za nafaku sa prevodom:

Dova za nafaku

Objašnjenje dove:

Dova započinje traženjem zaštite od Allaha. Od Allaha tražimo da nas obogati dobrotom. Zatim u drugom dijelu odričemo se svega onog što nam otežava život, čini ga lošijim. Prihvatamo dobrotu i zaštitu Allaha što će donijeti nafaku u naš život.

Dova za nafaku preporuka za učenje

Ovu dovu bi trebali učiti svaki dan. Dosta je kratka, ne uzima puno vremena a nosi snažnu poruku. Bilo bi poželjno da se uči svako veče prije spavanja i ujutro nakon buđenja. Započnite dan na pravi način i isto tako ga završite, sa nafakom!

Učite i sljedeće za nafaku:

Trazenje nafake

Od Allaha tražimo obilnu nafaku. Međutim nafaka nije potpuna bez berićeta, pa se zbog toga spominje i berićet.

Blagoslov

Tražimo blagoslov od Allaha i dajemo do znanja da smo zadovoljni sa onim što nam je podario. Prilikom učenja dove za nafaku probajte da osjetite pravu, iskrenu zahvalnost. Neka vaša dova bude iskrena, sa iskrenom dovom dolazi i iskreni odgovor.

Razlozi zbog kojih trebate učiti dovu za nafaku

  • Osjećat ćete se bolje i sigurnije!
  • U vaš život će ući sreća i veselje.
  • Olakšat će vam prolazak kroz težak period života
  • Osjećat ćete se bliže svevišnjem Allahu

Nekoliko savjeta za kraj

Preporučujemo učenje dove za nafaku svakog dana. Težite ka tome da osjećate zahvalnost prilikom učenja dove. Uvjek očekujte i tražite pozitivno od svevišnjeg Allaha! Morate znati da ono što tražimo to i dobijemo, bilo to dobro ili loše. Nažalost oni koji traže loše nisu ni svjesni toga, oni se mole samo kada se loše ostvari. Zbog toga sjetite se Allaha i učenja dova, dok ste u berićetu.

Pročitajte i dovu za želju ili dovu za ozdravljenje.