Islamski Sanovnik – Muslimanski Sanovnik tumačenje snova po islamu

0

Islamski sanovnik ili muslimanski sanovnik važi za najtačniji sanovnik na svijetu. Tumačenje snova nije jednostavno, zahtjeva puno znanja, nije dovoljno samo proći kroz islamski sanovnik. Prije nego što počnemo pogledajte video koji objašnjava tumačenje snova u islamu i tačnost snova u islamskom sanovniku:

U nastavku imate abecedno kategorisana objašnjenja za neke pojmove kroz islamski sanovnik:

ABCČĆDĐEFGHIJKLLJMNNJOPRSŠTUVZŽ

VAŽNO JE NAPOMENUTI DA SAMOSTALNO TUMAČENJE SNOVA NE MORA UVIJEK BITI TAČNO. Postoje mnogi faktori koje treba uzeti u obzir prilikom tumačenja snova. To nikako nije jednostavan proces. Iz tog razloga najbolje je da to radi ulema, ljudi koji su učeni i koji imaju zananje u tom polju.

OVA STRANICA PREDSTAVLJA PREVEDENU INTERPRETACIJU IBN SIREN SANOVNIKA PREUZETOG SA: myislamicdream.com ukoliko znate engleski možete koristiti i orginalanu stranicu. Sva tumačenja snova su prevedena sa tog izvora.

Uvod u islamski sanovnik i tumačenje snova u islamu

Većina interpretacija snova na extaza.net pripisuje se Muhammedu Ibn Sirenu (653-729 CE). Međutim, Ibn Siren, bez sumnje, nije napisao nijednu knjigu o tumačenju snova. Međutim, on je napisao kompilaciju Abu Hurairinih (ra) pripovijesti od Poslanika (saws) zajedno s mišljenjem Abu Huraira (ra). Ovaj tekst je čuvao njegov brat, Yahyaa Ibn Siren, jer Muhammed Ibn Siren, u svojim kasnijim danima, nije volio voditi knjige.

 

Share.

About Author

Strastveni kontent kreator! Uvijek sam bila kreativna duša i potpuno uživam u umjetnosti. Pronađem istinsku ljepotu u stvarima koje nisu strukturirane ili postavljene.

Leave A Reply