Trgovine u njemačkoj – Najbolje i najpovoljnije trgovine i supermarketi

0

Tema ovog priloga su trgovine u Njemačkoj. Ukoliko vas zanima koje su najbolje i najpovoljnije trgovine i supermarketi u Njemačkoj, mi ćemo da vam pomognemo. Mi vam donosimo koje su trgovine u Njemačkoj najpovoljinije.

Lista najboljih trgovina u Njemačkoj

Logični slijed je da u zemljama gdje je veći standard cijene osnovnih životnih namirnica budu više, a u zemljama s manjim životnim standardom niže, međutim, za BiH to pravilo ne vrijedi. Pa je tako u zemlji u kojoj je prosječna plaća četiri puta veća nego u BiH cijene gotovo svih prehrambenih artikala niže nego u Bosni i Hercegovini, a to je Njemačka.

Njemačka je četvrta privredna sila na svijetu nakon SAD-a i Kine i Japana, te najjača država Europe u privredi. U Njemačkoj živi oko 82.175.684 stanovnika. Zanimljivo je da su u Njemačkoj, gdje je prosječna plaća 2000 eura, jeftiniji i proizvodi za higijenu, kao i slatkiši. Inače, prema istraživanjima, BiH je na prvom mjestu kada je u pitanju jaz između prosječnih plaća i cijene potrošačke košarice u zemljama Balkana. Ono što je u Njemačkoj sigurno jeftinije u odnosu na nas jesu ulje, jaja, brašno, mlijeko i ostale slične namirnice.

U nastavku vam donosimo koji su supermarketi i trgovine najpovoljnije u Njemačkoj, pa ukoliko ste na odmoru ili nekim poslom u Njemačkoj a zanivaju vas najpovoljnije cijene ovo su korisne informacije za vas.

Ako idete u München, Berlin, Cologne ili Stuttgart, potražite jedan od ovih trgovina u Njemačkoj – Aldi, Lidl, ali i njemački Pennymarkt koji je vrlo jeftin i ima vrlo veliku ponudu sa stalnim akcijama. Ukoliko ste u Njemačkoj 10 dana na putovanju i hranite se u ovakvim trgovinama, vaši troškovi će biti i manje od 50 eura za 10 dana hrane i pića. Naravno, ako baš želite restorane i luksuz, to je druga priča, ovo je samo vodič kroz jeftino jelo u lokalnim marketima.

Pennymarket – spada u kategoriju diskontnih supermarketa gde se po relativno povoljnim cijenama može naći nesto skromniji asortiman proizvoda. Lidl – jedan od najvećih diskontnih supermarketa u Evropi gde se po povoljnim cijenama može naći nešto skormniji asortiman proizvoda. Hofer u Njemačkoj se zove Aldi – jedan od najvećih diskontnih supermarketa u Evropi, u Austriji je sa 20% udjela na trzistu prehrambenih proizvoda na prvom mjestu.

Ukoliko ste u Njemačkoj, raspitajte se da li se ovi supermarketi nalaze u vašoj blizini i iskoristite to. Nadamo se da smo vam pomogli i da ćete vaše kupovine obaviti uz najpovoljnije cijene.

Share.

About Author

Strastveni kontent kreator! Uvijek sam bila kreativna duša i potpuno uživam u umjetnosti. Pronađem istinsku ljepotu u stvarima koje nisu strukturirane ili postavljene.

Comments are closed.