Svrbež rodnice prirodno liječenje – Uzroci i efikasne metode liječenja

0

Ukoliko imate problema sa infekcima, u ovom prilogu se bavi o temi – svrbež rodnice prirodno liječenje. Donosimo vam koji su to uzroci i efikasne metode.

Svrbež rodnice prirodno liječenje

Ovaj problem je možda nekima nepoznat. Donosimo koji su to uzroci za nastanak te infekcije i koje su efikasne metode liječenja. Ova vaginalna gljivična infekcija vrlo je uporan zdravstveni problem koji pogađa velik broj žena, a nastaje posljedica pijenja antibiotika, nošenja mokrih kupaćih kostima ljeti, korištenja agresivnih sredstava za intimnu njegu. Najčešći uzročnik infekcije je kandida, tip gljivice koji uzrokuje infekcije kože, noktiju i vagine, upalu u urinarnom traktu, ali i probleme s probavom, umor.

Gljivična upala izaziva jaki svrbež koji se može pojačavati noću u toplom krevetu. Simptomi su sljedeći: iscjedak je više manje obilan, bijeli, mrvičast (nekako zrnat) i neugodnog mirisa. Sluznica je crvena, upaljena, iziritirana i s osjećajem kao da je topla i otečena.

Gljivicama pogoduje razni slučajevi: uzimanje antibiotika koji narušavaju ravnotežu između dobrih i loših bakterija te pH sluznice, prehrana bogata ugljikohidratima kojima se gljivice hrane, pijenje većih količina alkohola, koje se u procesu probave pretvaraju u šećer i hrane gljivice, stresan život i nedovoljna količina sna, nošenje mokrog kupaćeg kostima jer se gljivice u vlažnoj okolini brže razmnožavaju, Nđnepravilna prehrana, uzimanje previše kisele hrane (poput ukiseljenog povrća, korištenje puno octa), nošenje preuske odjeće (hlače, tange u kojima tijelo “ne diše”), svakodnevno korištenje dnevnih uložaka i korišćenje tampona, trudnoća, dijabetes, Pranje donjeg veša na temperaturi nižoj od 60 stupnjeva Celzijevih.

Prirodno liječenje moguće je korištenjem sljedećih sastojaka: pojačan unos bijelog luka djeluje kao prirodni lijek protiv gljivica i bakterija zbog sumpornih glikozida te vitamina i ulja. Zatim jogurt i razni probiotici saveznici su dobrih bakterija i samim tim neprijatelji gljivica. Pri pojavi gljivica pijte oko pola litre jogurta na dan. On može umanjiti svrbež i crvenilo nanesete li ga direktno na zahvaćenu sluznicu. Ostavite 10-ak minuta i zatim isperite vodom. Takođe eterično ulje kantariona može suzbiti gljivice, no pritom treba paziti na kvalitetu ulja kako ne bi došlo do alergijske reakcije. Nekoliko kapi specijaliziranog ulja možete nakapati na tampon i staviti u vaginu. Još jednostavnije rješenje su biljne vaginalete koje se kupuju u ljekarni. Uzimanje sode bikarbone pospješit će alkalno stanje organizma, u kojem se gljivice teže razmnožavaju. Možete pripremiti mješavinu od dvije litre prokuhane vode i dvije žlice soda bikarborne, te svakodnevno ispirati vaginu sljedećih mjesec dana, osim za vrijeme menstrualnog ciklusa.

Share.

About Author

Strastveni kontent kreator! Uvijek sam bila kreativna duša i potpuno uživam u umjetnosti. Pronađem istinsku ljepotu u stvarima koje nisu strukturirane ili postavljene.

Comments are closed.