Prirodni lek za holesterol od limuna i belog luka – Napravite sami!

0

Mnogi se susreću sa problemima sa holesterolom i traže neki lijek. A taj lijek se upravo krije u našim kuhinjama i možemo da ga pripremimo sami. Mi vam donosimo prirodni lek za holesterol od limuna i belog luka. Pokušajte sa ovim prirodnim lijekom, nije na odmet da se proba.

Lek za holesterol od limuna i belog luka

Ovaj lek se može jednostavno pripremiti. Svi sastojci se kriju u našoj kuhinji samo treba da primjenimo recept a mi vam upravo donosimo u nastavku.

Beli luk je povrće koje mnogi izbjegavaju jer ima jak miris koji se vrlo teško uklanja. Ali, bijeli luk je prava riznica lekovitosti, za koju su znale još naše nane. Pošto većina ljudi sa našeg podneblja uglavnom imaju problema sa visokim krvnim pritiskom i problemom masnoće i holesterola u krvi, bijeli luk je nezaobilazno sredstvo za liječenje ovih poremećaja te ga ne treba izbjegavati. Limun također ima jako ljekovita svojstva. Bogat izvor vitamina C, koji je ključan za jačanje imunog sistema i za sprječavanje mnogih bolesti respiratornih organa (upala pluća, bronhitis, grip, astma, zapušenost nosa itd). Zatim, sadrži supstance koje poboljšavaju zdravlje vena i kapilara. Limun sadrži mnoge minerale – magnezijum, kalcijum, fosfor, i vitamine B kompleksa – B1, B2, B3, B5, B6)

Bijeli luk i limun u kombinaciji poznato je da deluju kao lijek za snižavanje krvnog pritiska, snižavanje nivoa holesterola i masnoće u krvi, a povećavaju i elastičnost krvnih sudova (čime se, između ostalog, sprečava i infarkt). Dakle, koriste se za čišćenje krvi. Bijeli luk i limun su odlično sredstvo za borbu protiv infekcija u našem organizmu, jačaju imunitet i čiste naše tijelo od toksina. Bijeli luk se smatra prirodnim antibiotikom.

Prirodni lek za holesterol od limuna i belog luka možete pripremiti na sljedeći naćin. Potrebni su vam: 3 limuna, 30 srednjih čenova bijelog luka (ili 3 velike glavice kineskog) i 1 litar vode. Prvo limun dobro operite u vreloj vodi a bijeli luk očistite od ljuske. Zatim sve zajedno sameljite u blenderu ili pomoću sjecka. U sud stavite vodu da provri, ubacite samljeven limun sa lukom i pustite da samo izbije jedan ključ. Sklonite sa vatre i ostavite da stoji najmanje 12 sati na hladnom. To sve dobro procijedite kroz gazu i sipajte u staklenu flašu. Držite zatvorenu u frižideru. Svaki dan 3 puta dnevno prije jela popijte po 0,3 dl lijeka, pa kada utrošite prvu turu, napravite pauzu od 20 dana pa tako ponovo. Kura liječenja traje 6 mjeseci.

Share.

About Author

Strastveni kontent kreator! Uvijek sam bila kreativna duša i potpuno uživam u umjetnosti. Pronađem istinsku ljepotu u stvarima koje nisu strukturirane ili postavljene.

Comments are closed.