Nakon sto popijete ovaj lek za suvi kasalj ozdravit cete u trenu

0

Suvi kašalj može biti jako problematičan i dosadan. Osim što smeta svima koji kašlju, smeta i svima u njihovoj blizini. Ono što je bitno jeste da je suvi kašalj moguće izlečiti i to čak prirodnim lekom. Često nismo svesni da su u našim kuhinjama krije neki prirodni lek koji nam može pomoći da savladamo neku bolest i bez odlaska lekaru. U nastavku donosimo lek za suvi kasalj koji je najbolji prirodni lek.

Šta izaziva suvi kašalj?

Iritacija grla, koja može biti posljedica infekcije, gripe ali atmosferski zagađenog zraka, dovodi do suvog kašlja prilikom kojeg se ne izbacuje sekret iz pluća. Suvi kašalj se može javiti i kod dece i kod odraslih. Osim gripe i prehlade, suvi kašalj mogu izazvati i druge ozbiljne bolesti kao što su bolesti srca, astma, tuberkoloza.

Lek za suvi kasalj koji deluje veoma brzo

Najbolji prirodni lek jeste lovorov list.

Lovor je drvo jakog okusa i mirisa, raste divlje i tipično je za područje Sredozemlja a retko se nalazi u kontinetlanim delovima. Najčešće se koristi kao začin ali ima i značajna lekovita svojstva. Ima antiseptičko i protivupalno dejstvo, bogat je vitaminima B grupe, C i A kao i mineralima kao što su: mangan, kalijum, kalcijum, selen, bakar, cink, magnezijum.

Kao lek za suvi kasalj, lovorov list moguće je pripremiti na tri načina:

  1. Potrebno je iseckati tri lovora lista te preliti sa dva i po decilitra vode. Kuvati listove desetak minuta i nakon skidanja s vatre poklopljeno držati još desetak minuta. Nakon toga, procediti čaj, dodati supenu kašiku soka od limuna i dve kašike meda. Ovu smesu piti 2 do 3 puta dnevno i to ne više od tri decilitra.
  2. Staviti da provri pola litra vode i 150 gr šečera, zatim dodati 10 listova lovora i ostaviti da skupa kuha pola sata. Konzumirati tako što ćete listove odvojiti a smjesu piti po potrebi iz šolje.
  3. U proključala dva i po decilitra vode dodati šest listova lovora i ostaviti da kuva još desetak minuta. Skinuti s vatre, odvojiti listove i dodati šest kašika smeđeg šečera i jedan limun. Izmeštati i uzimati dve do tri kašičice dnevno, smjesu držati u frižideru i čuvati ne duže od tri dana.

Ukoliko vam muči suvi kašalj, brzo u kuhinju po potrebne sastojke i pripremite sebi prirodni lek za suvi kašalj. Navedeni recepti se mogu praktikovati za podizanje imuniteta kao i kod problema sa bronhitisom i disajnim organima.

Pogledajte kako iskoristiti Maslinovo ulje kao lek.

Share.

About Author

Strastveni kontent kreator! Uvijek sam bila kreativna duša i potpuno uživam u umjetnosti. Pronađem istinsku ljepotu u stvarima koje nisu strukturirane ili postavljene.

Comments are closed.