Kako popraviti krvnu sliku u trudnoci – Popravi krvnu sliku prirodnim putem

0

Ovaj prilog posvećujemo trudnicama. Ukoliko vam krvna slika nije ba najbolja, mi donosimo kako popraviti krvnu sliku u trdunoći i to prirodnim putem. Jako je važno da se vodi računa šta se unosi u organizam tokom trudnoće i da se izbjegavaju nezdrave namirnice. Najbolje je sve pripremiti na prirodan način te se mi upravo iz tog razloga bavimo u ovom prilogu kako popraviti krvnu sliku u trudnoci pridonim putem.

Popravljanje krvne slike u trudnoći

Krvna slika se možete poboljšati hranom. Željezo je u organizam moguće unjeti isključivo putem hrane. Zbog većih potreba, žene iz hrane apsorbuju veći procenat ovog minerala nego muškarci, a isto važi i za djecu u odnosu na odrasle, trudnice.. Anemija se može sprečiti samo pravilnom ishranom. Preporučuje se da osobe koje gube krv na bilo koji način (na primjer žene koje imaju obilne menstruacije, pacijenti sa hemoroidima ili čirom na želucu) u svakodnevni jelovnik uvedu sljedeće namirnice: iznutrice, sušeno voće, žumanca, ribu posebno tunjevinu, školjke, mahunarke, rotkvice i meso, pre svega piletinu i ćuretinu, kao i da jedu dosta bijelog i crnog luka. Namirnice koje popravljaju krvnu sliku sadrže bakar a to su sir, žumance, morski plodovi, jetra, integralne žitarice, povrće zelene boje, kajsije, trešnje i sušeno voće i one pomažu apsorpciju željeza. Integralne žitarice veoma su dobar izvor željeza, ali ne treba ih jesti sa ostalim namirnicama koje su bogate ovim mineralom. Nedostatak željeza može dovesti do umora, slabosti, blijedila, glavobolje, razdražljivosti, lupanja srca, iscrpljenosti, nedostatka koncentracije, smanjene otpornosti i sklonosti ka infekcijama. Zdravom ishranom i lijekovima iz prirode može se jako dobro poboljšati krvna slika.

Jedan od recepata kako popraviti krvnu sliku u trudnoci su sljedeći: potrebno vam je 1 kg cvekle, 1 kg šargarepe, 1 kg celera, 1 kg jabuka, 1 kg limuna i 1 kg meda. Oguliti cveklu koja treba da bude svježa, šargarepu i celer. Jabuke dobro oprati i nije potrebno da se gule. Limun oprati pod mlazom vode. Potom u jednoj posudi razmutiti sodu bikarbonu u vodi. Limun staviti i držati u sodi bikarboni preko noći da se odstrani nečistoće iz kore. Ujutru limun obrisati i zajedno sa ostalim sastojcima sameljet iu mašini za meso na što sitnije ili u multipraktiku. Kada se dobije željena smjesa, prelijte medom, dobro izmešajte i stavite u tegle. Pošto se dobije veća količina, možete i da je zamrznete, jer zna se desiti i da se smesa pokvari.

Pripremite ovaj super recept i krvna slika će se sigurni ubrzo poboljšati.

Share.

About Author

Strastveni kontent kreator! Uvijek sam bila kreativna duša i potpuno uživam u umjetnosti. Pronađem istinsku ljepotu u stvarima koje nisu strukturirane ili postavljene.

Comments are closed.