Ideje za jeftino uređenje dvorišta – Kreativne ideje koje će uljepšati vaše dvorište

0

Ukoliko su vam potrebne ideje za jeftino uređenje dvorišta na pravom ste mjestu. U ovom prilogu predstavljamo kreativne ideje koje će uljepšati vaše dvorište. Možda vas baš ove ideje podstaknu da preuredite vaše dvorište i da stvorite velike promjene bez velikih ulaganja.

Za odmor i uživanje najidealnije rješenje je lijepo dvorište. Uradite dvorište po svom ukusu i uživajte svaki dan. Postoje kreativne ideje koje ne zahtjevaju visoka ulaganja a koja donose vidljive promjene. Neke od njih vam donosimo u nastavku teksta.

Ideje za jeftino uređenje dvorišta u par koraka

Prvo što trebate uraditi jeste da dobro razmotrite svoje dvorište i da imate uvid šta biste mogli promijeniti. Prvo odlučite šta biste i koje funkcije voljeli imati u svom novom preuređenom dvorištu pa se onda dajte na posao.

Ukoliko ste ljubitelj mirisnih biljaka možete stvariti mirisni put u vašem vrtu upotrebom biljaka, limuna ili majčine dušice u vašem mozaiku. Ove biljke polako rastu, zahjtevaju minimalno održavanje, uz to su jestive i oslobađaju lijep miris. Ako treba da kreirate put kroz vaše dvorište, ovo je jedna od najboljih i najjeftnijih ideja.

IDEJE ZA JEFTINO UREĐENJE DVORIŠTA

IDEJE ZA JEFTINO UREĐENJE DVORIŠTA

Ukoliko želite da posadite još neke biljke ili cvijeće, odmah pomišljate da morati kupiti reznice. Ali možete pitati prijatelje/rodbinu ukoliko vam se njihove biljke i cvijeće sviđaju, da vam daju reznice i time ste na uštedi.

Još jedna od opcija za vas kao ideja za jeftino uređenje jeste da ukoliko imate saksije koje ste koristili ranije, sada ih samo prefarbate u neke druge boje i dobili ste nove. Također možete staro bure, gume, sanduke i sl. iskoristiti kao saksije i time dobiti zanimljiv izgled u vašem dvorištu.

Kupovinom višegodišnjih biljaka možete zaštiti svoj budžet ali i biti mirni oko nekih biljaka više godina. Ukrasna trava je jedna od njih a koja daje moderan i održiv izgled vašem dvorištu.

Mogu biti i korištenje bilo kakvih drvenih ograda za cvijeće. Možete ograde prefarbati i iskoristiti za ruže penjačice ili neko drugo cvijeće koje se penjati i krasiti tu ogradu.

Cvijeće, kućice za pse, za ptice, ljuljaške su samo neke dekoracije koje možete iskoristit za vaše dvorište.

Nadamo se da će vam ove ideje za jeftino uređenje dvorišta pomoći i da će vas podstaknuti da neke isporbate i sredite vaše dvorište po svom ukusu jer ne zahtijevaju visoka ulaganja. Sigurni smo da ćete se zabaviti i više vremena provoditi u svom dvorištu nakon preuređenja.

Takođe pogledajte <<<<< LISTU MODERNIH KUHINJA >>>>>

Share.

About Author

Strastveni kontent kreator! Uvijek sam bila kreativna duša i potpuno uživam u umjetnosti. Pronađem istinsku ljepotu u stvarima koje nisu strukturirane ili postavljene.

Comments are closed.