Eliksir mladosti med limun i maslinovo ulje – Napravite sami eliskir mladosti

0

U ovom prilogu donosimo vam nešto veoma zdravo i dobro za svakoga. Eliksir mladosti med limun i masliovo ulje je poznat kao tibetanski eliksir dugovječnosti. U ovom prilogu donosimo vam kako da sami napravite eliksir mladosti med limun i maslinovo ulje. Krenite u vašu kuhinju i što prije spremite eliksir dugovječnosti.

Eliksir mladosti med limun i maslinovo ulje

Tibetanski eliksir dugovječnosti ili eliksir mladosti je mješavina 3 nevjerovatna sastojka, zbog kojih je ovaj eliksir blagotvoran za zdravlje čitavog organizma, regeneriše organizam i sprječava prerano starenje. Ovaj eliksir dugovječnosti sprječava simptome starenja, kako u unutrašnjosti organizma, tako i na spoljašnjem izgledu. Uz pomoć navedena 3 sastojka, moguće je napraviti moćan eliksir koji poboljšava i jača imuni sistem, pročišćava krv, poboljšava zdravlje jetre i sprečava mnoga oboljenja. Pored toga, ovaj eliksir će pomaže da kož održite zdravom, svježom i mladom, i time ćete sprečiti pojavu ranih znakova starenja.

Neke karakteristike od navedenih sastojaka će ukazati na kvalitet ovog eliksira. Limun je bogat izvor vitamina C, koji je ključan za jačanje imunog sistema i za sprječavanje mnogih bolesti respiratornih organa (upala pluća, bronhitis, grip, astma, zapušenost nosa itd). Zatim, sadrži supstance koje poboljšavaju zdravlje vena i kapilara. Limun sadrži mnoge minerale – magnezijum, kalcijum, fosfor, i vitamine B kompleksa – B1, B2, B3, B5, B6). Med sadrži mnoge minerale, kao što su natrijum, kalijum, magnezijum, kalcijum, gvožđe, mangan, fosfor, cink i selen, i vitamin A i C, i kompleks vitamina B. Kao najbolji prirodni lijek, ima antibiotsko dejstvo, može se koristiti za lečenje anemije, rahitisa, skorbuta (nedostatak vitamina C), zatvora, upale crevnog trakta, reumatizma i dr. Prirodni sastojci koje med sadrži deluju blagotvorno na ćelije organizma, regenerišu ih i štite od slobodnih radikala, a takođe poboljšavaju i moždanu funkciju. I maslinovo ulje koje sadrži mnoge druge mononezasićene masne kiseline koje regulišu krvni pritisak, poboljšavaju cirkulaciju i sprečavaju formiranje krvnih ugrušaka. Takođe sadrži ugljovodonike, sterole i tokoferole kao što je vitamin E, koji štiti od bolesti i regeneriše tkiva.

Eliksir dugovječnosti možete da pripremite na sljedeći način: potrebno je 100ml soka od svježe cijeđenog limuna, 200g prirodnog pčelinjeg meda, 50ml ekstra devičanskog maslinovog ulja. Naveden sastojke pomešajte i dobro promešajte, da se sjedine. Zatim dobijenu smjesu sipajte u staklenu teglu, zatvorite poklopcem i čuvajte u frižideru. Preporučuje se i najbolje bi bilo da svakog jutra, na prazan želudac, uzmete po jednu kašičicu ovog prirodnog lijeka. Eliksir mladosti med, limun i maslinovo ulje konzumirajte tokom mjesec dana, dva puta godišnje.

Share.

About Author

Strastveni kontent kreator! Uvijek sam bila kreativna duša i potpuno uživam u umjetnosti. Pronađem istinsku ljepotu u stvarima koje nisu strukturirane ili postavljene.

Comments are closed.