Dova da se zatrudni – dova za trudnoću i zacece djeteta

0

Trudnoća predstavlja pravo bogatstvo dano od Allaha dž.š.! Samim tim dova za trudnoću odnosno dova da se zatrudni se treba učiti od strane svih mladih parova. Nažalost, većina nas se sjeti Allaha dž.š. u neprilici i tek onda mu se obraća. Zato dova za zacece djeteta treba biti učena od strane svih novopečenih parova kako bi trudnoća prošla bez problema.

Najvažniji ajet o trudnoći u Kur’an-u

“Allahova je vlast na nebesima i na Zemlji, On stvara šta hoće, On poklanja žensku djecu kome hoće, a kome hoće mušku, a koga hoće učini bez poroda. On uistinu sve zna i sve može.“ (Eš-Šura, 49-50).

Kao što možete vidjeti u ajetu “Eš-Šura, 49-50” stoji naglašeno da uzvišeni Allah dž.š. daje potomstvo kome hoće i kakvo hoće, kao i da nekoga može ostaviti bez potomstva. Danas imamo puno bračnih parova kojima medicinski nalazi pokazuju da su potpuno zdravi. Međutim oni i dalje ne mogu da dođu do začeća djeteta. Isto tako imamo i parove kojima su nalazi loši. U oba slučaja učenjem dove i okretanjem uzvišenom Allahu dž.š. sa čvrstom vjerom može da se zatrudni odnosno dođe do trudnoće.

Dova da se zatrudni – dova za trudnoću i zacece djeteta

Prije samog početka učenja potrebno je stvoriti čvrstu vjeru! Preporučeno je učiti sljedeće:

“Gospodaru moj ne ostavljaj me sama, a Ti si jedini vječan.“ (Al-Anbija, 89)

وَزَکَرِیَّا إِذْ نَادَى رَبَّهُ رَبِّ لَا تَذَرْنِی فَرْدًا وَأَنتَ خَیْرُ الْوَارِثِینَ

فَاسْتَجَبْنَا لَهُ وَ وَهَبْنَا لَهُ یَحْیَى وَأَصْلَحْنَا لَهُ زَوْجَهُ إِنَّهُمْ کَانُوا یُسَارِعُونَ فِی الْخَیْرَاتِ وَیَدْعُونَنَا رَغَبًا وَ رَهَبًا وَکَانُوا لَنَا خَاشِعِینَ

Dovu za trudnoću učiti svaki dan 40 puta, bilo bi poželjno da se uči na arapskom jeziku sa nijjetom u srcu da Allah, dž.š. podari potomstvo.

Ako ne znate čitati arapski ovdje imate video gdje se uči dova (Al-Anbija, 89) pa moožete ponavljati riječi iz videa:

Takođe potrebno je se zapitati u čemu ste to pogriješili i zatražiti oprost od Allaha dž.š. 

”Tražite od Gospodara svoga oprosta jer On, doista, mnogo prašta. On će vam kišu obilnu slati i pomoći vas imanjima I SINOVIMA i dat će vam bašče, i rijeke će vam dati” (Nuh, 10-12).

Isto tako bilo bi poželjno činiti istigfar hiljadu puta, dakle svaki dan izgovoriti “estagfirullah” hiljadu puta – malo u jutro, podne i veče (ravnomjerno rasporediti).

 

Dova da se zatrudni – na jednom primjeru koji navodi šejh Muhamed Hasan

Šejh Muhamed Hasan navodi: “Slušao sam dosta učenjaka koji savjetuju one kojima Allah,dž.š. nije podario potomstvo da urade sledeće: Nasuti pola čaše kišnice (vode), zatim u istu čašu nasuti mlijeka i sve dobro izmiješati sa medom. Po mogučnosti na tu smjesu proučiti rukju, zatim to piti, činiti što više istigfar i dovu na noćnom namazu.  Piatate se zašto kišnica, med i mlijeko?

Uzvišeni za kišnicu kaže: “Mi spuštamo sa neba vodu kao BLAGOSLOV..“ (Kaf, 9). Za mlijeko Allah, dž.š je rekao: “Mi vam dajemo da iz utroba njene mlijeko čisto pijete, koje nastaje od grizina u buragu i od krvi , ukusno onima koji ga piju.“ (An-Nahl, 66). Za med, Gospodar je objavio: “Iz utroba njihovih izlazi piće različitih boja koe je LIJEK ljudima..“ (An-Nahl, 69).

Bilo bi poželjno dok spremate kišnicu, med i mlijeko da učite gore navedene ajete. Ajet za kišnicu, mlijeko i med. Isto tako poželjno je učiti i za vrijeme ispijanja napitka.

Pored dove za trudnoću udijelite i tajnu sadaku

Da bi dova da se zatrudni bila primljena dobro bi bilo udijeliti i tajnu sadaku.

Pročitajte i dovu za želju kao i dovu za smirenje

Isto tako ako vas zanima provjerite kako prepoznati osobu koja pravi sihire

Share.

About Author

Strastveni kontent kreator! Uvijek sam bila kreativna duša i potpuno uživam u umjetnosti. Pronađem istinsku ljepotu u stvarima koje nisu strukturirane ili postavljene.

Comments are closed.