Čaj za iskašljavanje koji će vam pomoći da se brzo riješite kašlja

0

Dolazak hladnijih dana sa sobom donosi viruse i infekcije. Većina nas odmah na početku zime uhvati neki virus i zadesi nas šmracnje, bol u grlu i kašalj. Važno je da u organizam unosimo dosta vitamina kako bih se zaštitili. Ukoliko ove zime niste uspjeli da se odbranite i imate problem sa kašljem, za vas smo istražili koji je najefikasniji čaj za iskašljavanje. U ovom članku vam donosimo recept koji možete pripremiti sami kod kuće, na prirodan način.

Bol u grlu, kašljucanje, te ukoliko se to oduži dolazi naporni kašalj i iskašljavanje. Ne trebate da birnite, jer čaj koji vam nudimo u ovom tekstu sigurno će vam pomoći. Sve što je potrebno jeste da ga pripremite i mirujete neko vrijeme, jer oslabljeni organizam je podložan nastanku još nekim bakterijama pa je potrebno da mirujete i da se čuvate.

Čaj za iskašljavanje za brzo rješavanje problema sa kašljem

Najefikasniji čaj za iskašljavanje možete priremiti vrlo jednostavno ako imate bijeli sljez.

Čaj za iskašljavanje - caj protiv kaslja

Čaj za iskašljavanje

Potrebno je preliti kašiku usitnjenog korjena bijelog sljeza sa 2 dl hladne vode i to ostaviti poklopljeno da odstoji 6 do 8 sati, a zatim procijediti i piti u manjim gutljajima. Ovako pripremljen čaj šlajma, možete piti do dva puta dnevno i to bez šećera i rezultati sigurno neće izostati

Takođe bijeli sljez možete iskoristiti i na sljedeći način, da napravite još jedan efikasan lijek za iskašljavanje. Kao lijek za bolje izbacivanje šlajma kod djece i odraslih pokazao se bijeli sljez u zanimljivoj čajnoj mješavini sa lanenim sjemenkama i žalfijo, sve što trebate napraviti jeste pomješati po kašiku korjena bijelog sljeza, kašiku lanenog sjemena i kašiku suhe žalfije. Zatim sipajte 2,5 decilitra vode u šerpu, pa dodajte 100 g žutog šećera. Kada se šećer otopi, tome dodajte mješavinu biljaka i jedan limun dobro opran i sječen na kriške. Potrebno je da kuha na umjerenoj temperaturi 15 minuta, a zatim sklonite sa šporeta i procijedite. Možete uzimati kašičicu sirupa 4 puta na dan sve dok se ne osjeti poboljšanje. Sirup za iskašljavanje šlajma je najbolje čuvati u frižideru.

To je samo jedan od načina kako možete prirodnim putem sami napraviti lijek. Prije odlaska ljekaru nije na odmet probati ovako neki čaj za iskašljavanja jer je svima nama bolje da to rješavamo prirodnom preventimom nego ljekarskom. Nadamo se da će vam pomoći ukoliko se odlučite da probate jer smo samo za vas istražili koji je to najefikasniji čaj za iskašljavanje.

Pogledajte <<<<< LEK ZA SUVI KASALJ >>>>>

Share.

About Author

Strastveni kontent kreator! Uvijek sam bila kreativna duša i potpuno uživam u umjetnosti. Pronađem istinsku ljepotu u stvarima koje nisu strukturirane ili postavljene.

Comments are closed.